Berjumpa semasa 'hiking', gadis mulakan langkah pertama ajak pemuda kahwin

Sekarang ini hiking bagaikan satu trend yang sangat digilai ramai. Sambil-sambil release stress, ramai juga yang bertemu jodoh saat mendaki gunung atau bukit ini.

Orang terakhir join group hiking

Berdasarkan perkongsian Aty Razali di Facebook Hiking & Camping Around Malaysia siapa sangka detik perkenalan di Gunung Minitinduk, Sabah akhirnya membawa ke jinjang pelamin. Menurutnya, suaminya itu orang yang terakhir memasuki trip tersebut.


Mula kacau sikit-sikit

Malah, sepanjang perjalanan itu juga suaminya juga kerap mengganggu dirinya kerana dia sedikit gayat.

Kenal lebih rapat melalui WhatsApp

Ketika itu adalah musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), masing-masing hanya boleh berhubung melalui WhatsApp. Setelah beberapa bulan berkenalan dan menjadi rapat, Aty mula mengambil langkah dahulu dengan mengajak pemuda itu berkahiwn.

Luahkan isi hati tanpa sengaja

Tanpa disangka, lelaki tersebut menerima tawaran lamaran tersebut dan terus masuk merisik pada bulan Julai. Jelasnya, dia tidak kisah kalau dikatakan sebagai perigi mencari timba kerana baginya usaha itu lebih penting.


Imbau kembali saat pertemuan mereka, dia langsung tidak sangka bahawa hobi yang dia dan sukai bersama suami malah tidak sangka kini sudah sebulan melayari bahtera perkahwinan memandangkan hari-hari masing-masing sibuk berkerja.Artikel Lain

Tinggalkan Komen