Wahai Lelaki Jangan Lakukan 10 Perkara Ini, Kerana Ia Meluat Bagi Si Gadis.

Para lelaki sering kali dianggap tidak matang atau lambat melalui fasa matang jika masih belum lagi bekerjaya. Lelaki muda 20-an yang dianggap tidak matang itu juga sering melakukan diluar jangkaan orang ramai kerana darah mudanya, dan tidak mengambil endah nasihat orang sekeliling.

Jom ketahui antara perkara-perkara lelaki tidak matang sering lakukan, yang s gadis meluat melihatnya..

1. Terlalu mengambil ringan untuk text mesej atau whatsapp. Seperti jika si gadis itu mahu berbual panjang dan si lelaki hanya memberi respon ringkas dan pendek, ia amat menjengkelkan sebenarnya.

2. Hanya mahukan hubungan teman tapi mesra. Jika si lelaki mula membuat baik pada si gadis, mereka merasakan ia adalah peluang cerah untuk mereka mengadakan hubungan serius dengan anda.

3. Si gadis tidak gemar jika seorang lelaki suka mengusik mereka secara berlebih-lebihan dikhalayak orang ramai, sudah tentu mereka akan merasa malu.

4. Kadang-kala ada juga sebahagian gadis tidak mahu terus ada hubungan yang lebih serius, mereka mahukan anda sebagai sahabat baik sahaja, jadi jangan lah membuat andaian yang bukan-bukan.

5. Mahu keluar bersama hingga lewat malam. Tidak semua gadis mahu keluar hingga lewat malam.

6. Meminta gambar yang tidak senonoh. Si gadis akan banned lelaki sebegini.

7. Perkara yang paling menjengkelkan pada si gadis apabila si lelaki gemar menceritakan perihal gadis lain atau pun bekas kekasih.

8. Selepas bertukar nombor telefon, tetapi tidak pernah mahu cuba menghubungi. Anda perlu tahu, si gadis pasti setia menunggu si lelaki untuk menghubungi mereka.

9. Mengajak keluar bersama lagi walaupun telah berjumpa semalam, atau beberapa jam yang lepas.

10. Anda seperti berpura-pura apabila berhadapan dengan si gadis, tetapi perwatakan anda akan berubah apabila bersama sahabat pula. Seperti tidak menjadi diri sendiri.

11. Sering menganggap si gadis itu dalam keadaan period apabila mereka terlalu beremosi. Kadang-kala si gadis ini emosi hanya kerana mahukan perhatian sahaja.

12. Gemar menipu, tetapi apabila ditangkap menipu, bersungguh-sungguh mengatakan ia adalah bukan kesalahan mereka, dan terlalu banyak alasan diberikan.

13. Lelaki yang sering memberi harapan palsu pada si gadis dan melayan mereka dengan baik, akhirnya memutuskan bahawa hanya berkawan biasa sahaja, tidak lebih daripada itu.

 

Artikel Lain

Tinggalkan Komen